Γνωρίζοντας την WATT+VOLT και την επίσημη αντιπρόσωπο της στη Ροδόπη κα Ελένη ΓκαράκηΗ κα Ελένη Γκαράκη είναι ιδιοκτήτρια της επιχείρησης EG ENERGY με έδρα στη Κομοτηνή. Δραστηριοποιείται από το 2011 στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω ανανεώσιμων πηγών αλλά και την παροχή ηλεκτρισμού ως επίσημος αντιπρόσωπος της WATT+VOLT στη Ροδόπη.
Μέσω της συνεργασίας με την WATT+VOLT παρέχει ανταγωνιστικά πακέτα παροχής ηλεκτρισμού σε οικιακούς καταναλωτές, επαγγελματίες, βιοτεχνίες και βιομηχανίες. Διαθέτει τα πλέον ανταγωνιστικά και αξιόπιστα πακέτα κατανάλωσης ρεύματος στην αγορά, τα οποία ανταποκρίνονται πάντα στις μικρές ή μεγαλύτερες απαιτήσεις.
Στα τέλη Δεκεμβρίου 2016, έλαβε σημαντική διάκριση αποσπώντας το ΧΑΛΚΙΝΟ Βραβείο (ΒRONZE Award) στην ενότητα Sustainable Business, ως μια εταιρεία πρότυπο περιβαλλοντικής προστασίας & αειφορίας δραστηριοποιούμενη στην παραγωγή πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο των “Environmental Awards 2016” (www.environmentalawards.gr).

1. Τι είναι η WATT+VOLT την οποία αντιπροσωπεύεται στο Νομό Ροδόπης ?
Η εταιρεία WATT+VOLT παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα στο ελληνικό διασυνδεδεμένο σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα διασυνδεδεμένα νησιά (π.χ. Επτάνησα, Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος, Άνδρος, Τήνος, Θάσος, Κύθηρα, Σαλαμίνα, Αίγινα, Ύδρα, Πόρος, Σπέτσες, κ.α.) και στη Κρήτη πλέον. Η εταιρεία μας είναι επίσημος αντιπρόσωπος του παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας WATT+VOLT.

2. Πως μπορώ να πάρω μια προσφορά για να έχω πλέον ρεύμα από την WATT+VOLT ? Θα πρέπει να αλλάξω ρολόι? Θα έρθει ηλεκτρολόγος ? Θα έχω διακοπή ρεύματος ?
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 697 78 74 853 ώστε να μας δώσετε ή να μας στείλετε σκαναρισμένο στο email wv_energy@mail.com τον τελευταίο εκκαθαριστικό λογαριασμό ρεύματος για να σας δώσουμε μια προσφορά. Από εκεί και πέρα αποφασίζετε αν θα προχωρήσετε στην αλλαγή.

Η σύμβαση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της WATT+VOLT είναι αορίστου χρόνου. Παρόλ’ αυτά δικαιούστε να την προσβάλετε χωρίς να επωμισθείτε καμία επιβάρυνση. Η προσβολή αυτή καθίσταται ενεργή με το πέρας 45 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία υποβολής της.
Φυσικά δε χρειάζεται να πραγματοποιηθεί κάποια ηλεκτρολογική εργασία, ούτε θα υπάρξει διακοπή ρεύματος. Η διαδικασία είναι καθαρά λογιστική.
Πλέον θα λαμβάνεται έναν λογαριασμό από την WATT+VOLT ενώ υπάρχει και η επιλογή να σας αποστέλλεται με email, πέρα από το φυσικό ταχυδρομείο.

3. Γιατί να επιλέξει κάποιος τη Watt+Volt ως πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας ?
ΗWATT+VOLT μπορεί να σας προσφέρει λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας, βοηθώντας σας να σχηματίσετε μία ξεκάθαρη εικόνα για την ενέργεια που καταναλώνετε, (χωρίς κρυφές χρεώσεις, προσφορές για κάποιους μήνες που κρύβουν μετά υψηλές χρεώσεις) απλά και γρήγορα, έχοντας ανταγωνιστικές τιμές σε σχέση με άλλους προμηθευτές.
Επιπλέον με τις ενεργειακές υπηρεσίες (Smartwatt) που έχουμε εντάξει στο πλαίσιο της δραστηριότητάς μας έχοντας ως στόχο τη μείωση του κόστους σας σε ηλεκτρική ενέργεια και την προστασία του περιβάλλοντος, μπορείτε κάθε στιγμή να ελέγχετε τις απώλειες σε ενέργεια του χώρου σας και να καταναλώνετε την ενέργεια που πραγματικά χρειάζεστε ενώ η ποιότητα και τάση στο ρεύμα δεν αλλάζει.
Η WATT+VOLT μπορεί να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακούς, επαγγελματικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές (και μέση τάση). Τα τιμολόγια της εταιρείας είναι ανταγωνιστικά της ΔΕΗ προσφέροντας έκπτωση 10-25% στα συμβόλαια ηλεκτρικής ενέργειας που προσφέρει, σε σχέση με τη ΔΕΗ (μετά από τις εκπτώσεις και προσφορές που έχει κάνει τον τελευταίο καιρό), ενώ είναι φθηνότερη και απο τους υπόλοιπους εναλλακτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

4.Γιατί η έκπτωση υπολογίζεται στο ποσό της κατανάλωσης ρεύματος και όχι στη συνολική αξία ηλεκτρικού ρεύματος;
Η συνολική αξία του λογαριασμού κατανάλωσης αποτελείται από τέσσερις συνιστώσες:
(α) τη χρέωση για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος,
(β) τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις
(γ) τους φόρους και τέλη,
(δ) οι χρεώσεις υπέρ τρίτων,
Η WATT + VOLT όπως και όλοι οι προμηθευτές  δύναται να δίνουν εκπτώσεις μόνο στην πρώτη κατηγορία χρεώσεων, διότι οι λοιπές είναι σταθερές, ίδιες για όλους τους Προμηθευτές, αποφασίζονται και επιβάλλονται με Υπουργικές Αποφάσεις και αποδίδονται από την WATT + VOLT σε Δημόσιους Φορείς (π.χ. ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, Δήμος,  ΕΡΑ, κ.α.) όπως λαμβάνονται από τον πελάτη κατά τη διαδικασία της τιμολόγησης.

5. Πως γίνεται να έχετε πιο χαμηλές τιμές ηλεκτρισμού από τη ΔΕΗ ? Από εκεί δεν αγοράζεται ?
Η WATT+VOLT δεν αγοράζει φυσικά ενέργεια από τη ΔΕΗ αλλά εισάγει ηλεκτρική ενέργεια από Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιταλία εξασφαλίζοντας χαμηλότερες τιμές με καλύτερα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά. Όπως όλοι οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας χρησιμοποιούμε το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς και Διανομής.
Η WATT+VOLT είναι η μοναδική ελληνική ιδιωτική εταιρεία που είναι μέλος  του European Energy Exchange (ΕΕΧ), του μεγαλύτερου Ενεργειακού Χρηματιστηρίου της Ευρώπης, μέσω του οποίου αποκτά πρόσβαση σε αγορές μεγάλης ρευστότητας, όπως αυτές της Γερμανίας και της Γαλλίας. Είναι δε, ενεργό μέλος του Χρηματιστηρίου Ενέργειας της Ιταλίας που της επιτρέπει τη διαπραγμάτευση ηλεκτρικής ενέργειας μέσω των διαπιστευμένων traders της εταιρείας, εξασφαλίζοντάς της τη δυνατότητα να αξιοποιεί τις χαμηλότερες τιμές.
Επιπλέον, η συμμετοχή της WATT+VOLT σε διαγωνισμούς εκχώρησης δικαιώματος μεταφοράς ενέργειας σε όλα τα ελληνικά σύνορα, την καθιστά στρατηγικό συνεργάτη και ισχυρό συνομιλητή στο διεθνή χώρο του εμπορίου ηλεκτρικής ενέργειας.

6. Τι μερίδιο αγοράς στην ηλεκτρική ενέργεια έχει σήμερα η WATT+VOLT ? Ποιοι είναι οι πιο σημαντικοί πελάτες σας ?
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ ) το Νοέμβριο του 2016, το μερίδιο αγοράς της WATT+VOLTφθάνει το 0,8%,περίπου 70.000 καταναλωτές. Σημαντικοί πελάτες μας είναι οι Φούρνοι Βενέτη, το Πλαίσιο, η Εκκλησία της Ελλάδος, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το ξενοδοχείο MacedoniaPalace, καταστήματα PUMA, BMW, τα καθαριστήρια  5 asecκαι ραδιοφωνικοί σταθμοί όπως ο GalaxyFM, PandaFM, Μέντα FM.

7. Ξέρετε υπάρχει ο φόβος μην κλείσει η εταιρεία αυτή όπως έγινε το 2011 με τις δύο τότε εταιρείες που υπήρχαν. Τι λέτε για αυτό ?
Ο Όμιλος επιχειρήσεων στον οποίο ανήκει η  WATT+VOLT διασφαλίζει την ακεραιότητα και την αξιοπιστία της.  Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας δεν έχουν καμία σχέση με τις τότε εταιρείες. Το νομοθετικό καθεστώς που διέπει τη λειτουργία τουςείναι πολύ πιο αυστηρό ενώ οι εγγυήσεις που έχουν δώσει οι εταιρείες είναι πολύ υψηλές για τη λειτουργία τους διασφαλίζοντας την ορθή δραστηριοποίηση τους. Είναι πραγματικά άδικο να επικαλούμαστε δύο συγκεκριμένα παραδείγματα πριν από 6 χρόνια και στερούμαστε την επιλογή παρόχου στο ηλεκτρικό ρεύμα. Στην υπόλοιπη Ευρώπη υπάρχουν δεκάδες εταιρείες ανά χώρα που παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια, ήδη στην Ελλάδα οι ιδιώτες προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας έχουν μερίδιο αγοράς άνω του 10%.
Παρόλο αυτά υπάρχει πλέον νομοθετικό καθεστώς σε περίπτωση που κάποια εταιρεία σταματήσει τη λειτουργία τους, οι πελάτες της έχουν το χρονικό περιθώριο ενός μήνα να επιλέξουν άλλο πάροχο.

8.Mπορείτε να μας δώσετε μερικά στοιχεία για την εταιρεία Watt+Volt ? EίναιΕλληνική ?
Η WATT+VOLT είναι εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών Ηλεκτρικής Ενέργειας. Είναι αμιγώς Ελληνική και αποτελεί μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη και κερδοφόρα εταιρεία στην ελληνική επικράτεια. Από το 2011, η WATT+VOLT κατέχει Άδεια Εμπορίας και Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας για την ελληνική αγορά ενέργειας, ενώ το 2015 έλαβε και Άδεια Προμήθειας Φυσικού Αερίου.
Με θυγατρικές εταιρείες που εντάσσονται στον Όμιλο Εταιρειών WATT+VOLT και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, η WATT+VOLT επεκτείνει διαρκώς τις δραστηριότητές της σε πολλαπλούς τομείς επιχειρηματικής ανάπτυξης.
Ιδιοκτήτης της είναι η οικογένεια Παπαναγιώτου (PGroup)ο οποίος είναι  από τους μεγαλύτερους Ομίλους Real Estate στην Ελλάδα, με χαρτοφυλάκιο επενδυτικών ακινήτων να ξεπερνά τα 250.000τ.μ. στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια και το δυναμικό επενδυτικό σχήμα με την 30χρονη εμπειρία στο χώρο της ενέργειας.

9.Aν γίνει διακοπή ρεύματος ή βλάβης που θα απευθυνθεί ο πελάτης σας ? Στη ΔΕΗ ? Ποιος θα παίρνει τις μετρήσεις ?
Μπορείτε να απευθυνθείτε στον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ). (www.deddie.gr). HΔΕΗ δεν έχει κάποια σχέση πλέον με τη λειτουργία του συστήματος διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.
Την ευθύνη των μετρήσεων για τους μετρητές χαμηλής τάσης την έχει ο ΔΕΔΔΗΕ. Για τη Μέση και Υψηλή Τάση, υπεύθυνος είναι ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).Τις μετρήσεις αυτές τις στέλνουν στην WATT+VOLT, η οποία εκτελεί την τιμολόγηση βάσει των μετρήσεων αυτών.

10. Τι γίνεται με την εγγύηση που έχει καταβληθεί στη ΔΕΗ ? Υπάρχει διαπραγμάτευση των τιμών ηλεκτρικού?
Η εγγύηση επιστρέφεται από τη ΔΕΗ μέσω συμψηφισμού, στον τελικό εκκαθαριστικό λογαριασμό κατανάλωσης. Εσείς καταθέτετε με τη σειρά σας το ακριβές ποσό της εγγύησης στην WATT+VOLT για την εκπροσώπησή σας αφού λάβετε τον πρώτο λογαριασμό σας.
Στη περίπτωση της Χαμηλής Τάσης (ΧΤ) οι τιμές είναι καθορισμένες και δημοσιευμένες. Στην περίπτωση της Μέσης Τάσης (ΜΤ) υπολογίζονται κατά περίπτωση σύμφωνα με την ετήσια κατανάλωση.

11.  Κάθε πότε εκδίδεται λογαριασμός ? Που μπορεί να εξοφληθεί ? Υπάρχει κάποια επιβράβευση των συνεπών καταναλωτών ?

Η συχνότητα τιμολόγησης είναι μηνιαία σε οποιοδήποτε πακέτο ή πρόγραμμα ενταχθείτε ενώ ο εκκαθαριστικός λογαριασμός εκδίδεται σε τετραμηνιαία βάση. Με αυτόν τον τρόπο, γνωρίζετε με ακρίβεια το ποσό που δαπανάται σε ηλεκτρικό ρεύμα κάθε μήνα, γεγονός που σας βοηθά στον γενικότερο προϋπολογισμό των εξόδων σας. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να δηλώνεται ανά μήνα την κατανάλωση σας μέσα από την ιστοσελίδα της WATT+VOLT.Μπορεί να εξοφληθεί μέσω Τραπεζών, e-banking, ΕΛΤΑ, Viva και μέσω του site.